Scuba Kumaş Nedir? Scuba Kumaş Yorumları

scuba kumaş nedir

Scuba Kumaş Ne Demek?

 

Scuba kumaş, halk dilinde dalgıç kumaş olarak isimlendirilmektedir. Vücudu saran ve dayanıklı bir yapıya sahip olan bu kumaş türü tekstil sektöründe bir hayli yaygın bir şekilde kullanılmaktadır. Soğuk havalarda sıcak tutuyor olması, kalın bir dokusunun bulunması nedeniyle tercih edilmektedir. Ayrıca dalgıç kumaş, neon ve parlak renklere sahip olan kıyafetlere kolayca uyum sağlamaktadır. Pek çok kombin oluşturulabilmesinin yanı sıra kişinin cildinin nefes almasını sağlamaktadır. Son dönemlerde tekstil sektöründe olduğu gibi kullanıcıların da dikkatini çeken kumaş türlerinden biri olarak yorumlanmaktadır.

 

Sıkça kullanılmaya devam eden scuba kumaş özellikleriyle de öne çıkmaya devam etmektedir. Şık bir görüntüsünün olmasının yanında cilt sağlığıyla da uyumludur. Dalgıç kumaş kullanılarak üretilen kıyafetler kış mevsimde sıklıkla öne çıkmaktadır. Dokuma ayarı sıkı olan bu kumaş su geçirmemektedir. Su geçirmeme özelliği de kumaşın çok daha dayanıklı olmasını sağlamaktadır. Şimdilerde tayt, pantolon, sweatshirt gibi birçok kıyafette kullanıldığı gibi özel gün elbiselerinde de rastlamak mümkündür.

 

Dokuma sıklığı daha seyrek olan scuba kumaşlar su geçirmez bir yapıya sahiptir. Hızlı kuruma özelliği sayesinde de yaz aylarında sıkça kullanılmaktadır. Özellikle mayo, bikini ve deniz şortlarında tercih edilmektedir. Benzerlik gösterdiği kumaş türü likralı kumaştır. Yapısının sentetik olması terlemeye yol açarken kış aylarında da nem çekici özelliğiyle fayda sağlamaktadır.

 

Scuba Kumaş Kullanım Alanları Nelerdir?

 

Scuba kumaşların özellikleri içerisinde kolay şekil alma, yıkama sonrasında kırışmama gibi avantajlar yer almaktadır. Kişinin vücudunu sarıp toplamasına ek olarak cildin nefes almasına yardımcı olmaktadır. Günlük kıyafetlerde sıkça kullanılırken spor kıyafetlerinde de yer aldığını görmeniz mümkündür. Scuba krep kumaş, su geçirmez özelliği sayesinde kış aylarında mont ve ceketlerde de tercih edilmektedir.

 

Scuba kumaş elbise modelleri pürüzsüz görünmektedir. Bunun yanı sıra günlük kıyafetlerde şıklık arayışında olanlar tarafından sıkça kullanılmaktadır. Spor sırasında kullanılan kıyafetlerde de bulunması önemli bir fayda sağlamaktadır. Çünkü spor sırasında cildin nefes almasını engelleyip vücudu sıkıştırmaktadır. Bu da vücudun şekillenmesine destek olan bir durumdur. Scuba kumaş pantolonlar, taytlar yapısı sayesinde kaliteli ve dayanıklı olarak yorumlanmaktadır. Ek olarak formunu koruyan, sürekli kullanımda kalitesini düşürmeyen kıyafetlere sahip olmanızı sağlamaktadır.

 

Pek çok kişinin merak ettiği sorular arasında scuba kumaş yazlık mı kışlık mı sorusu bulunmaktadır. Genel özellikleri incelendiği zaman scuba kumaş hem yaz ayları hem de kış ayları için uygunluk göstermektedir. Kış aylarında giydiğiniz mont, ceket, yelek gibi dış giyim ürünlerinde sıklıkla rastlayabilirsiniz. Ayrıca dokuma sıklığına bağlı olarak her mevsimde giyebilirsiniz. Günlük giyimde pek çok kez yer alan scuba kumaş pantolon, eşofman takımı, mont gibi ürünlerde de önemli bir yer tutmaktadır. Vücuda yapışıp rahatsız etmemesi ve su geçirmemesi gibi özelliklerle de tatil için valize koyulan kıyafetlerin olmazsa olmazları arasındadır.

 

Scuba Kumaş Nasıl Yıkanır?

 

Pek çok kişinin severek giydiği kıyafetlerde kullanılan scuba kumaşın doğru yıkanması gerekmektedir. Aksi takdirde kıyafetlerin giyilemez hale gelmesi mümkündür. Sizler scuba kumaş bir kıyafet yıkarken yıkama sıcaklığının otuz derecen düşük olması gerekmektedir. Genel olarak ise elde yıkama veyahut kuru temizleme önerilmektedir. Tüm bu detayların yanında yıkama konusunda daha titiz davranmak önemlidir. Scuba kumaş bir mayo sabunla yıkanmamalıdır. Sabunla yıkanan scuba kumaş kolaylıkla bozulabilmektedir. Kıyafetlerinizde herhangi bir hasar görmemeniz açısından da üzerinde bulunan yıkama talimatlarına uyum sağlayabilirsiniz. Böylece kıyafetlerinizi uzun yıllar boyunca ilk günkü haliyle kullanmaya devam edebilirsiniz.

 

Bu içeriğimizde scuba kumaş nedir konusuna değinmekteyiz. Umarım sizler için de faydalı bir blog türü olmuştur. Aynı zamanda sitemizde yer alan büyük beden anne gömlekleri kategorimize de göz atmayı unutmayın! 
Etiketler: Blog
Eylül 23, 2024
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR